Новини

Індійські металурги просять уряд надати фіндопомогу для декарбонізації

01.02.2022

Індійська металургійна асоціація ISA звернулася до уряду щодо розробки системи субсидій та податкових пільг.

Індійська металургійна компанія Tata Steel розпочала на меткомбінаті Jamshedpur Works тестування нової технології, спрямованої на зниження викидів вуглекислого газу

Вона полягає в тому, що доменну піч вдувається метан, отриманий з вугільних пластів. Як повідомляє компанія, його застосування дає змогу зменшити споживання коксу та скоротити емісію вуглекислого газу на 33 кг на тонну виплавленого чавуну.

За словами Уттама Сінгха, віце-президента Tata Steel з виплавки чавуну, технології декарбонізації в металургійній галузі ще нерозвинені. У той же час їхнє впровадження буде дуже витратним. Тому індійські компанії розраховують на фінансову підтримку держави під час таких заходів.

Індійська металургійна асоціація ISA звернулася до уряду країни з пропозицією щодо розробки системи субсидій та податкових пільг з метою підтримки впровадження нових технологій зі зниження викидів вуглекислого газу. Крім того, уряд міг би зарезервувати частину замовлень при держзакупівлях сталевої продукції для виробників низьковуглецевої сталі.

Завдяки реалізації цих заходів індійські металурги заявляють про готовність знизити питомі викиди вуглекислого газу від 2,6 тони на тонну сталі у 2020 році до 2,4 тони у 2030 році.